Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ιθάκη - Γιδάκι, Ithaki - Gidaki



Ίσως η μοναδική αμμουδιά του νησιού, καθώς σε αντίθεση με την γειτονική Κεφαλονιά οι παραλίες της Ιθάκης είναι σχεδόν αποκλειστικά με βότσαλο.

Πολύ όμορφη, μεγάλη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά, μια καντίνα για τα βασικά (νερό, καφέ και κανένα σνακ) και –όπως στις περισσότερες παραλίες του νησιού – λίγο κόσμο. Προσοχή στα μεγάλα κύματα από τα πλοία που περνούν στα ανοιχτά του νησιού.

Πρόσβαση: Με καΐκι από το Βαθύ. Συχνά δρομολόγια.

Οργανωμένη: ΌΧΙ


Probably the only sandy beach of the island, since unlike the neighboring island of Cephalonia, Ithaki’s beaches are almost exclusively pebbly.

Beautiful long beach, with blue-green waters, a canteen offering basic supplies (water, some snacks and coffee) and –as in most beaches of the island – a few people. Be aware of the big waves that may occasionally hit the beach, coming from ferries passing by on their way to Italy.  

Access: By boat from Vathy.

Organized: NO

1 σχόλιο:

  1. H γειτονική Κεφαλονιά με εξαίρεση κανα δύο παραλίες, Μακρύ και Πλατύ Γιαλό άντε να σου βάλω και την κόκκινη άμμο της παραλίας Ξι, θα θελα πολύ να μου πεις που αλλού έχει αμμώδης παραλίες γιατί όλες μα όλες οι παραλίες που δεν είναι και μικρές έχουν βότσαλα... που την είδες την άμμο σ' ένα νησί που είναι το πέμπτο σε μέγεθος στην Ελλάδα και το συγκρίνεις με το Θιάκι που σε μια μέρα το γυρνάς και οι παραλίες είναι πέντε όλες κι όλες... (?!) Και για να μην παρερμηνευτώ δε λέω ότι το Θιάκι δεν είναι ομορφο... για να εξηγούμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή